Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Umak pesto (umak),
Specijalitet talijanske kuhinje


Sastojci:
veća količina lišća od bosiljka
4 – 5 režnja češnjaka
pinjoli, 20 g
ribanac
maslinovo ulje


Opis:
Operite bosiljak pod mlazom hladne vode i osušite između dvije kuhinjske krpe.
Bosiljak i očišćeni češnjak izmiksajte.
Dodajte ribanac i kratko miksajte (na srednjoj brzini).
Premjestite umak u posudu, dodajući polako maslinovo ulje i miješajući dok se ne zgusne. Umak mora odstajati kraće vrijeme prije upotrebe.
Zeleni umak (pesto) se može konzervirati u hermetički zatvorenim staklenkama. Prije zatvaranja prelijte vrh umaka s malo ulja. Staklenke treba čuvati na tamnom mjestu.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.