Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Umak pesto (umak),
Specijalitet talijanske kuhinje


Sastojci:
veća količina lišća od bosiljka
4 – 5 režnja češnjaka
pinjoli, 20 g
ribanac
maslinovo ulje


Opis:
Operite bosiljak pod mlazom hladne vode i osušite između dvije kuhinjske krpe.
Bosiljak i očišćeni češnjak izmiksajte.
Dodajte ribanac i kratko miksajte (na srednjoj brzini).
Premjestite umak u posudu, dodajući polako maslinovo ulje i miješajući dok se ne zgusne. Umak mora odstajati kraće vrijeme prije upotrebe.
Zeleni umak (pesto) se može konzervirati u hermetički zatvorenim staklenkama. Prije zatvaranja prelijte vrh umaka s malo ulja. Staklenke treba čuvati na tamnom mjestu.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.