Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Umak bolonjez (prilog),
Specijalitet talijanske kuhinje


Umak bolonjez Sastojci:
250 g mljevenog junećeg mišića
jedna mrkva
jedan crveni luk
pola čaše crvenoga vina
200 g pelata ili pasirana rajčica
dobro maslinovo ulje.


Opis:
Očišćeno povrće narežite i pirjajte na 3-4 žlice ulja. Dodajte meso i popržite ga dok ne dobijete lijepu smeđu boju.
Podlijte vinom i pustite da ispari na laganoj vatri. Posolite i popaprite po vašem ukusu prije nego dodate rajčicu. Meso će se, na taj način, začiniti vlastitim sokovima koje je izvukla sol.
Dodajte zgnječene pelate (ili pasirane rajčice koje se brže skuhaju), pomiješajte i pirjajte na tihoj vatri. Smanjite vatru i poklopite.
Kuhajte otprilike sat vremena, pazeći da umak ne zagori (a da se to ne dogodi podlijevajte jelo juhom). Otklopite i pustite da se umak zgusne. Umak ne smije biti prerijedak.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju