PUNJENI MEDALJONI NA NAČIN "EL TORO' (Glavno jelo)

Specijalitet Hrvatske kuhinje

Sastojci:

teleći file
šunka
sir (edamer)
margarin
sol, papar, vegeta
luk, češnjak, peršin
senf
pire od rajčica
hren
malo brašna
kapari
bosiljak
temeljac ili goveđa juha
crno vino
vrhnje za kuhanje
riža
krumpir
povrće
voće za dekoraciju

Upute za pripremanje:

Teleći file isiječemo na dva dijela, dobro ga potučemo i napunimo nadjevom, koji se priprema tako da se sir i šunka isijeku na male kockice kojima se doda margarin i to se sve skupa sjedini u jednu masu. Kad napunimo medaljone posolimo, prema potrebi popaprimo i pečemo na roštilju. Kada se dobro zapeku stavljamo ih u umak koji smo prethodno pripremili, dobro ih prokuhamo i serviramo na tanjur sa prilozima i dekoracijom.
Pripremanje umaka:
Na margarinu popržimo luk isječen na kockice. Kada je luk pri kraju dodamo sitno sjeckanu vezicu peršina i malo češnjaka. Dodamo senf, pire od rajčice, malo hrena, malo brašna, pirjamo i zalijemo crnim vinom. Kad vino provre, dodamo isječene šampinjone, zalijemo temeljcem ili goveđom juhom, dodamo sol, papar, vegetu, malo kapara i prstohvat bosiljka. Na kraju dodamo malo vrhnja. Pustimo da se umak zgusne i u njega stavljamo dobro ispečene medaljone.