PUNJENI ODREZAK "SV. HUBERT" (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

odrezak od jelena koji je odležao u marinadi
ulje
sol
korjenasto povrće
začinsko bilje (bosiljak, ružmarin, brinove jagode, matičnjak)

za nadjev:
mrkva
slanina
kiseli krastavci

za umak:
ulje
luk
šampinjoni
temeljac od divljači
crno vino
vrhnje za kuhanje
džem od brusnica
dodatak za divljač

Upute za pripremanje:

Odrezak istanjiti, začiniti, puniti nadjevom i uvezati. Pobrašniti ga i ispeći sa svih strana. Na ostatku masnoće napraviti umak od šampinjona, luka, crnog vina, temeljca, vrhnja za kuhanje i jednog dijela džema od brusnica. U tako prigotovljen umak staviti odrezak i pirjati.
Odrezak serviramo uz okruglice od dizanog tijesta, povrća i uz dodatak džema od brusnica. Odrezak treba obložiti izrađenim šampinjonima.