Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Savijača od trešanja (desert),
Specijalitet zagorske kuhinje


Sastojci:
Tijesto za savijaču
30 dag brašna
1 žlica ulja
1 1/2 dl vode
ocat
sol

5 dag masti ili ulja
1 kg trešanja
5 dag mrvica
6 dag šećera
3 dag šećera


Opis:
Sve prirediti, prosijati brašno, dodati ulje i dodavati zaoctenu, slanu vodu, koju treba izmiješati nožem. Umijesiti hljepčić te pokriti toplom krpom. Razvaljati tijesto i namazati mašću. Staviti na stolnjak i razvlačiti. Odrezati okrajke i pustiti da se tijesto osuši. Poškropiti mašću i staviti nadjev od trešanja, posipati šećer i mrvice. Preklopiti okrajke tijesta na tri strane i saviti. Staviti u namazanu tepsiju, namazati savijaču mašću te peći. Izrezati i posipati šećerom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.