Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Savijača od trešanja (desert),
Specijalitet zagorske kuhinje


Sastojci:
Tijesto za savijaču
30 dag brašna
1 žlica ulja
1 1/2 dl vode
ocat
sol

5 dag masti ili ulja
1 kg trešanja
5 dag mrvica
6 dag šećera
3 dag šećera


Opis:
Sve prirediti, prosijati brašno, dodati ulje i dodavati zaoctenu, slanu vodu, koju treba izmiješati nožem. Umijesiti hljepčić te pokriti toplom krpom. Razvaljati tijesto i namazati mašću. Staviti na stolnjak i razvlačiti. Odrezati okrajke i pustiti da se tijesto osuši. Poškropiti mašću i staviti nadjev od trešanja, posipati šećer i mrvice. Preklopiti okrajke tijesta na tri strane i saviti. Staviti u namazanu tepsiju, namazati savijaču mašću te peći. Izrezati i posipati šećerom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju