JANJETINA NA KISELO (Glavno jelo)

Specijalitet Orijentalne kuhinje

Sastojci:

1,5 kg janjećih kotleta (ili but)
600 g krumpira (po mogućnosti bijeli)
sok od 2 limuna
peršin
juha od povrća
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Narežite janjetinu na male komade, osolite, popaprite i pustite odstajati četvrt sata.
Popirjajte u većoj posudi na 4 – 5 žlica ulja, dodajte sok od 2 limuna, podlijte s kutlačom juhe od povrća, posolite i popaprite te poklopite posudu i kuhajte na laganoj vatri sat vremena.
Ogulite krumpir, narežite ga na kockice i stavite u posudu s janjetinom.
Ponovno poklopite i nastavite kuhati još pola sata na laganoj vatri. Kad su janjetina i krumpir kuhani, dodajte sjeckani peršin i poslužite ovo ukusno jelo.