Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Pinca (desert),
Specijalitet internacionalne kuhinje


Pinca Sastojci:
1,2 kg brašna
1 kockicu svježeg kvasca od 40 g
4 jaja
2 žumanjka
8 dl mlijeka
100 g grožđica
200 g šećera
1 - 2 vanilin šećera
90 g maslaca
0,5 dl rakije
kora od limuna
sol


Opis:
Kvasac i 1 žlicu šećera otopite u 1 dl mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac digne. U prosijano brašno dodajte kvasac, šećer, vanilija šećer, sol, dva jaja, 2 žumanjka, rastopljen maslac, grožđice, rakiju, naribanu koricu od limuna i toliko mlijeka da se umijesi glatko, ne suviše tvrdo tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu. Kada podvostruči volumen ponovo premijesite i oblikujte u okrugli kruščić. Stavite ga u maslacem namazanu posudu i ostavite oko 20 minuta na toplom mjestu. Pri vrhu razrežite križ i namažite razmućenim jajima. Pecite u pećnici na temperaturi od 180 °C oko 1,5 sat. Pečenu pincu pospite šećerom u prahu dok je još topla.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.