Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Pinca (desert),
Specijalitet internacionalne kuhinje


Pinca Sastojci:
1,2 kg brašna
1 kockicu svježeg kvasca od 40 g
4 jaja
2 žumanjka
8 dl mlijeka
100 g grožđica
200 g šećera
1 - 2 vanilin šećera
90 g maslaca
0,5 dl rakije
kora od limuna
sol


Opis:
Kvasac i 1 žlicu šećera otopite u 1 dl mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac digne. U prosijano brašno dodajte kvasac, šećer, vanilija šećer, sol, dva jaja, 2 žumanjka, rastopljen maslac, grožđice, rakiju, naribanu koricu od limuna i toliko mlijeka da se umijesi glatko, ne suviše tvrdo tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu. Kada podvostruči volumen ponovo premijesite i oblikujte u okrugli kruščić. Stavite ga u maslacem namazanu posudu i ostavite oko 20 minuta na toplom mjestu. Pri vrhu razrežite križ i namažite razmućenim jajima. Pecite u pećnici na temperaturi od 180 °C oko 1,5 sat. Pečenu pincu pospite šećerom u prahu dok je još topla.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.