PINCA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1,2 kg brašna
1 kockicu svježeg kvasca od 40 g
4 jaja
2 žumanjka
8 dl mlijeka
100 g grožđica
200 g šećera
1 - 2 vanilin šećera
90 g maslaca
0,5 dl rakije
kora od limuna
sol

Upute za pripremanje:

Kvasac i 1 žlicu šećera otopite u 1 dl mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac digne. U prosijano brašno dodajte kvasac, šećer, vanilija šećer, sol, dva jaja, 2 žumanjka, rastopljen maslac, grožđice, rakiju, naribanu koricu od limuna i toliko mlijeka da se umijesi glatko, ne suviše tvrdo tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu. Kada podvostruči volumen ponovo premijesite i oblikujte u okrugli kruščić. Stavite ga u maslacem namazanu posudu i ostavite oko 20 minuta na toplom mjestu. Pri vrhu razrežite križ i namažite razmućenim jajima. Pecite u pećnici na temperaturi od 180 °C oko 1,5 sat. Pečenu pincu pospite šećerom u prahu dok je još topla.