Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Domaći kruh (prilog),
Specijalitet hrvatske kuhinje


Domaći kruh Sastojci:
2 kg brašna
0,8 l vode
1 kockicu svježeg kvasca od 40 g
40 g šećera
0,4 l ulja
40 g soli


Opis:
Kvasac otopiti u mlakoj vodi, dodati malo brašna, izmiješati i ostaviti na toplom mjestu da se digne. U drugoj posudi pripremiti prosijano brašno, vodu, šećer, ulje, sol te dodati kvasac i umijesiti tijesto. Ostaviti oko 30 - 40 minuta da naraste, zatim ponovno malo promijesiti, oblikovati željeni oblik, staviti u posudu za pečenje i ponovno ostaviti da se digne oko 50%.
Tako pripremljeno tijesto za kruh peći u pećnici na temperaturi 200 – 220°C oko
40 minuta.
Ako odlučite kruh ispeći pod pekom treba ga peći 1,5 – 2 sata.
Napomena: Ovim postupkom može se prigotoviti kruh od brašna tip 400, 500, 600 i 800.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju