Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Bešamel umak (umak),
Specijalitet francuske kuhinje


Sastojci:
1 l mlijeka
150 g margarina
5 žlica brašna
1/2 muškatnog oraščića
2 žumanjka
sol


Opis:
Rastopite u posudi maslac ili margarin, dodajte brašno i pržite na umjerenoj vatri uz neprestano miješanje, ali pazite da zaprška ostane bijela. Ulijte mlijeko, pa pjenjačom dobro pomiješajte. Posolite i naribajte muškatni oraščić. Kuhajte 10 minuta. Maknite s vatre, dodajte žumanjke, pomiješajte kuhačom i ohladite.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.