Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Kuhani slani jezik s pireom od suhog graška (glavno jelo),
Specijalitet internacionalne kuhinje


Sastojci:
1 slani goveđi jezik
1 kg suhog graška
2 glavice luka
150 g kožice sa suhe slanine
1 list lovora
200 g maslaca
2 dl slatkog vrhnja
sol, papar


Opis:
Jezik oprati u hladnoj vodi i ostaviti ga u čistoj vodi 8-10 sati. Suhi grašak ostaviti preko noći u hladnoj vodi. Sutradan vodu baciti, naliti drugu vodu, dodati sitno sjeckani luk, kožicu sa slanine, lovor i malo papra. Kuhati na tihoj vatri. Jezik izvaditi iz vode u kojoj je stajao, staviti u lonac, naliti hladnu vodu i kuhati dok ne omekša. Kada je grašak kuhan ocijediti ga i samljeti. Dodati 150 g maslaca i dobro promiješati. Ako je pire suviše gust umiješati slatko vrhnje i posoliti po ukusu. Kuhani jezik očistiti od kožice, narezati na tanke ploške i preliti rastopljenim maslacem. Poslužiti s pireom od graška.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju