Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Istarski brodet (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
50 dag škarpine
50 dag ugora
25 dag sipe
1 dl maslinova ulja
1 glavica luka
4 režnja češnjaka
1/2 vezice peršina
30 dag rajčice ili žlica koncentrata rajčice
2 žlice brašna
1 dl bijelog vina
2 lovorova lista
grančica ružmarina
5 zrna papra
sol


Opis:
Ribu očistiti,narezati na veće komade, uvaljati u brašno i popržiti s obje strane na zagrijanom ulju. Izvaditi i staviti na topli tanjur. Na istom ulju popržiti isjeckani luk, češnjak i peršin. Dodati očišćene i na kolutiće narezane sipe. Pirjati povremeno dolijevajući toplu vodu. Dodati oguljene i narezane rajčice ili rastopljeni koncentrat. Posoliti, popapriti, začiniti lovorom i mažuranom. Kad je sipa mekana, vratiti ribu, preliti vinom i pirjati dok se umak ne zgusne. Skinuti s vatre i poslužiti uz palentu.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.