PITA OD JABUKA (Desert)

Specijalitet Engleske kuhinje

Sastojci:

tijesto:
250 g brašna
150 maslaca
50 g šećera
2 žlice vrhnja
1 žlica ruma
korica od limuna

nadjev:
500 g jabuka
50 g šećera
30 g grožđica
rum
Kotanyi cimet
30 g šećera

Upute za pripremanje:

Prosijano brašno izmiješati s izmrvljenim maslacem. Dodati šećer, vrhnje, rum i naribanu limunovu koricu. Dobro izmijesiti. Ostaviti počivati sat vremena. Razdijeliti tijesto na dva dijela i razvaljati. Lim za pečenje politi vodom, staviti jedan dio tijesta i popeći. Kad je gotovo staviti nadjev: oguliti i naribati jabuke. Dodati šećer, grožđice, rum i cimet. Dobro izmiješati. Na nadjev staviti drugu polovicu tijesta, nabosti vilicom i peći dok tijesto ne dobije zlatnožutu boju. Kad je gotovo posuti šećerom i rezati na četvorine.