PUNJENO LIŠĆE VINOVE LOZE (Predjelo)

Specijalitet Turske kuhinje

Sastojci:

1 i pol šalica riže
4 luka
1 žlica pinjola
1 žlica grožđica
1 žlica šećera
vezica peršina
1 šalica maslinovog ulja
vezica kopra
grančica metvice
pola žličice miješanih začina
papar
pola žličice cimeta
250 g listova vinove loze
1 limun
1 šalica vode
sol

Upute za pripremanje:

Zakuhati 6 šalica vode i sok od pola limuna. Kad provri dodati listove loze i prokuhati 2 minute. Prebaciti ih u zdjelu s hladnom vodom. Jedan po jedan list osušiti. Sjeckani luk i pinjole popržiti na maslinovu ulju. U međuvremenu skuhati rižu. Kad je kuhana dodati papar, miješane začine, cimet, sjeckani peršin, kopar i metvicu te sok od jednog limuna. Dobro izmiješati. Na svaki list staviti žlicu smjese i dobro zamotati. Staviti u posudu, preliti šalicom vode, sokom od pola limuna i posoliti. Kuhati na umjerenoj vatri oko 1 sat.