Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Pašta-fažol (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Pašta-fažol Sastojci:
Za 4 osobe:
40 dag suhih svinjskih rebara ili kost od pršuta
30 dag graha
3 žlice maslinova ulja
1 glavica luka
6 dag slanine - hamburgera
2 režnja češnjaka
1 vezica peršina
15 dag makarona ili nekog drugog tijesta


Opis:
Grah preko noći namočiti u vodi, zatim ga ocijediti i oprati. U lonac s vodom staviti kuhati suhu svinjetinu ili kost od pršuta. Kad je meso napola kuhano, dodati grah i kuhati još 2 sata. Na zagrijanom maslinovom ulju popržiti isjeckani luk i dodati ga juhi. U međuvremenu prirediti "pešt": sitno narezati slaninu, češnjak i peršin. Dobro isjeckati u jednoličnu smjesu. Pešt dodati u juhu, potom tjesteninu i zajedno kuhati petnaestak minuta. Posoliti i popapriti po ukusu, dignuti s vatre i poslužiti.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.