Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Kisele mesne okruglice (glavno jelo),
Specijalitet turske kuhinje


Kisele mesne okruglice Sastojci:
500 g mljevenog mesa
1 luk
1 žlica koncentrata od rajčice
1 i pol šalica riže
1 vezica peršina
3 šalice mesne juhe
1 žličica crnog papra
1 žličica crvenog papra
2 žlice ulja
sok od jednog limuna
sol


Opis:
Luk isjeckati i popržiti na ulju. Dodati koncentrat rajčice, koji je razmućen s malo vruće vode i prokuhati. Dodati pola vezice sjeckanog peršina, 1 šalicu riže i zaliti juhom. Kuhati na laganoj vatri dok se riža ne skuha. U mljeveno meso dodati ostatak riže, peršin, sol i crni i crveni papar. Dobro izmiješati, raditi male okruglice i stavljati ih u posudu s rižom. Kad su okruglice kuhane politi ih sokom od limuna i kratko prokuhati.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju