Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Zagorska juha (predjelo),
Specijalitet zagorske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
15 dag suhog mesa
5 dag kuhane šunke
5 dag suhe slanine
10 dag gljiva
1 glavica luka
20 dag krumpira
2 svježe rajčice
1 paprika
1 žlica brašna
1 dl kiselog vrhnja
2 grančice peršina
5 žlica ulja
sol i papar


Opis:
Isjeckani luk popržiti na 3 žlice zagrijanog ulja. Dodati suho meso, šunku i slaninu narezanu na kockice. Potom dodati na režnjeve narezanu papriku, gljive i rajčice. Sve zajedno pirjati desetak minuta. Preliti vrućom vodom i dodati krumpir narezan na kockice. Kuhati dok svi sastojci ne omekšaju. Na preostalom ulju popržiti brašno i umiješati zapržak u juhu. Kada juha provrije, posoliti, popapriti, skinuti s vatre i umiješati vrhnje. Prije posluživanja posipati sjeckanim peršinom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju