KRUMPIROVA SAVIJAČA (Prilog)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
250 g brašna
500 g krumpira
1 jaje
4 žlice ulja
1 glavica luka
3 žlice krušnih mrvica
60 g ribanca
sol

Upute za pripremanje:

Krumpir skuhati u ljusci. Kad se ohladi, oguliti ga i protisnuti. U protisnuti krompir dodati brašno, jaje, žlicu ulja i malo soli. Umijesiti tijesto i razvaljati ga u list debljine 1 cm. Na preostalom ulju popržiti sitno isjeckani luk i mrvice. Poprženi luk i mrvice posipati po tijestu, a odozgo posipati ribanacr.Tijesto saviti u savijaču, omotati vlažnim ubrusom i dobro učvrstiti krajeve. Tako omotanu savijaču kuhati dvadeset minuta u ključaloj slanoj vodi. Kad se ohladi, krumpirovu savijaču narezati na ploške debljine 1-2 cm. Ovaj prilog poslužiti uz pikantna jela od mesa, primjerice uz pašticadu, te uz jela od divljači.