LASTOVSKI SASHIMI (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

file od grdobine i zubatac/pagar
maslinovo ulje
sol
papar
soya sos
wasabi pasta
ružmarin
sok od gorke naranče
sok od limuna mayera
senf
marinirani motar (petrovac)
marinirane kapare

Upute za pripremanje:

Grdobinu narežemo na tanke filete, posolimo ih i na njih sameljemo malo bijelog, zelenog i kayenskog papra. U posebnoj posudi umutimo soya sos sa wasabi pastom, senfom i maslinovim ulje te sa napravljenim umakom prelijemo grdobinu i ostavimo da se sastojci povežu.
Zubaca ili pagara narežemo na tanke filete, posolimo, popaprimo te dodamo malo ružmarina. File prelijemo sokom od gorke naranče i limuna te ostavimo u umaku 2-3 minute prije serviranja. Obje vrste carpaccio-a stavimo na hladni tanjur te ih ukrasimo motrom i kaparima koji daju dodatni delikatni ukus.