NADJEVENA TELETINA (Glavno jelo)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
80 dag teletine
10 dag telećih bubrega
1/2 glavice luka
1 zemička
1 dl mlijeka
2 jaja
sol i papar

Upute za pripremanje:

Teleće meso posoliti i odvojiti meso od kostiju. Zemičku namočiti u hladno mlijeko. Mozak očistiti od žilica i sitno nasjeckati. Očistiti i usitniti bubrege. Isjeckani luk, mozak i bubrege popržiti na zagrijanom ulju. Kruh izvaditi iz mlijeka, iscijediti ga i dodati ga poprženom nadjevu. Ulupati jaja i dodati nadjevu, posoliti i popapriti. Sve sastojke dobro izmiješati. Nadjenuti teletinu i povezati je koncem. Meso peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C. Peći oko sat i pol, povremeno zalijevajući umakom od pečenja i toplom vodom. Kad je meso pečeno, izvaditi ga i poslužiti uz pečeni krumpir i zelenu salatu.