Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Savijeni teleći but (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
1 kg telećeg buta
20 dag dimljene slanine
10 dag kiselih krastavaca
1 glavica luka
2 mrkve
1 korijen celera
1 vezica peršina
1 dl bijelog vina
2 dl mesnog temeljca
ružmarin, lovor
sol i papar


Opis:
Meso od telećeg buta razrezati u veliki odrezak debljine 1 cm. Dimljenu slaninu i krastavce narezati na tanke štapiće i nabosti sredinu odreska. Meso saviti i čvrsto povezati koncem. Meso posložiti u tepsiju, posložiti krupno narezani luk, mrkvu, celer i vezicu peršina. Posipati lovorom i ružmarinom. Preliti zagrijanim uljem i peći u pećnici. Kad meso porumeni, preliti vinom i juhom temeljcem i do kraja ispeći. Povrće i umak od pečenja procijediti i poslužiti uz meso narezano uz tanke kriške. Kao prilog poslužiti valjuške od krumpira.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju