PILEĆI PAPRIKAŠ (Glavno jelo)

Specijalitet Slavonske kuhinje

Sastojci:

1 kg piletine
2 žlice ulja
1 dl slatkog vrhnja
2 dag brašna
1 vrećica mixa za pileći paprikaš

Upute za pripremanje:

Piletinu nazrežite na 8 dijelova, te popržite na ulju da malo posmeđi.
Prelijte s 0,5 l vode, dodajte ½ sadržaja vrećice Kotanyi mixa za pileći paprikaš, promiješajte, te u pokrivenoj posudi lagano pirjajte oko 40 minuta. Umiješajte slatko vrhnje za kuhanje pomiješano s brašnom u glatku smjesu, te prokuhajte. Poslužite s palentom, pire krumpirom te tjesteninom. S ovom mješavinom možete prirediti i teleći ili janjeći paprikaš. Kotanyi mix za pileći paprikaš zakuhan u juhi u koju dodate malo brašna i slatkog vrhnja može poslužiti kao odličan umak od paprike.