Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Makovnjača (desert),
Specijalitet slavonske kuhinje


Makovnjača Sastojci:
Za tijesto:
1 kockicu svježeg kvasca od 40 g
500 g glatkog brašna
2 žumanjka
1,5 - 2 dl mlijeka
100 g maslaca ili margarina
100 g šećera
limunova korica
sol

Za nadjev:
400 g mljevenog maka
1 dl mlijeka
200 g šećera
100 g grožđica
limunova korica
malo cimeta


Opis:
Kvasac razmutiti s malo brašna i šećera u 1 dl mlakog mlijeka. Ostaviti da se digne. Prosijati brašno, dodati uzdignuti kvasac, doliti preostalo mlako mlijeko, šećer, malo soli, žumanjke, rastopljeni maslac i nastruganu limunovu koricu. Tijesto zamijesiti i tući drvenom žlicom sve dok se ne počne odvajati od žlice. Ostaviti ga da se diže oko pola sata. U međuvremenu pripremiti nadjev. Mljeveni mak ukuhati u kipuće mlijeko, dodati šećer, cimet, limunovu koricu i po želji grožđice. Ostaviti da se ohladi. Tijesto lagano premijesiti i razvaljajti u jedan list prema duljini tepsije te ga zatim namazati nadjevom od maka. Makovnjaču saviti s obje strane do sredine i staviti u tepsiju. Tepsiju prije stavljanja makovnjače namazati margarinom i pobrašniti. Ostaviti na toplom da se diže još otprilike 45 minuta, odnosno dok ne ispuni tepsiju. Prije stavljanja u pećnicu, makovnjaču premazati bjelanjkom. Peći otprilike sat vremena na 180°C.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.