Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Viška pogača (međujelo),
Specijalitet dalmatinske kuhinje


Viška pogača Sastojci:
tijesto:
1 kg brašna
1 svježi kvasac
2 žličice soli
1 žlica različitih začina (ružmarin, majčina dušica, bosiljak)
2 žlice maslinova ulja
voda

nadjev:
50 dag luka
50 dag rajčica
25 dag fileta slane ribe
10 dag kapara
10 dag maslina bez koštica
2 dl maslinovog ulja
papar


Opis:
Zamijesimo tijesto. Podijelijemo ga u 2 lopte i pustite ga da se digne (udvostruči po volumenu).
Jednu polovicu razvaljamo na veličinu lima. U nauljeni lim stavimo tijesto i oblikujemo tako da visi iz lima.
Na listiće narežemo luk, komadiće fileta i ploške rajčica, pa rasporedimo po tijestu.
Pospemo maslinama, kaparima, paprom i uljem.
Razvaljamo drugu polovicu i pokrijemo smjesu. Preklopimo rubovima donjeg tijesta.
Izbodemo odozgo iglom za pletenje ili nečim sličnim, premažemo uljem i pečemo 45 minuta na 180 °C. Poslužimo toplo, narezano na veće kocke uz crveno vino (Viški plavac).

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju