Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Viška pogača (međujelo),
Specijalitet dalmatinske kuhinje


Viška pogača Sastojci:
tijesto:
1 kg brašna
1 svježi kvasac
2 žličice soli
1 žlica različitih začina (ružmarin, majčina dušica, bosiljak)
2 žlice maslinova ulja
voda

nadjev:
50 dag luka
50 dag rajčica
25 dag fileta slane ribe
10 dag kapara
10 dag maslina bez koštica
2 dl maslinovog ulja
papar


Opis:
Zamijesimo tijesto. Podijelijemo ga u 2 lopte i pustite ga da se digne (udvostruči po volumenu).
Jednu polovicu razvaljamo na veličinu lima. U nauljeni lim stavimo tijesto i oblikujemo tako da visi iz lima.
Na listiće narežemo luk, komadiće fileta i ploške rajčica, pa rasporedimo po tijestu.
Pospemo maslinama, kaparima, paprom i uljem.
Razvaljamo drugu polovicu i pokrijemo smjesu. Preklopimo rubovima donjeg tijesta.
Izbodemo odozgo iglom za pletenje ili nečim sličnim, premažemo uljem i pečemo 45 minuta na 180 °C. Poslužimo toplo, narezano na veće kocke uz crveno vino (Viški plavac).

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju