Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Puževi na seljački način (glavno jelo),
Specijalitet dalmatinske kuhinje


Puževi na seljački način Sastojci:
(za 4 osobe):
40 komada vinogradarskih puževa
1 dl ulja od soje
500 g ljutike
5 tankih odrezaka mesnate slanine
6 jaja
sol i papar po želji


Opis:
Puževe stavimo u hladnu posoljenu vodu i kuhamo oko 90 minuta, uklanjajući pjenu s vrha kad god se pojavi. Potom ih procijedimo, čačkalicom izvučemo iz kućica i očistimo. Meso puževa popržimo na sojinom ulju. Kad dobiju boju, dodamo očišćenu ljutiku. Pirjamo 30 minuta, dok ljutika ne omekša i višak tekućine ne ispari. Dodamo narezanu slaninu i razmućena jaja. Posolimo, popaprimo i miješamo na laganoj vatri dok se jaja ne stisnu. Poslužimo toplo.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran KAŠTIL SLANICA, Omiš

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju