RIBA NA KISELO-SLATKI NAČIN (Glavno jelo)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

jaje
fileti ribe
ulje za pečenje
crveni luk
listići đumbira
češnjak
5 žlica šećera
5 žlica octa
3 žlice umaka
žlica vina
prstohvat soli, papra i glutamata
škrob
peršin

Upute za pripremanje:

Jaje izradite pjenjačom i primiješajte mu brašno, dodajući onoliko vode koliko je potrebno da dobijete gusto tijesto.
Ribu narežite na komadiće dugačke 5-6 cm, uronite ih u tijesto i pržite u woku (ili u posudi) na puno kipućeg ulja. Čim meso zažuti, izvucite ga i stavite da se ocijedi na papirnatom ubrusu. Odstranite ulje iz woka.
Očistite luk, narežite ga na trakice i popirjajte u woku na 2-3 žlice svježeg ulja zajedno s listićima đumbira i usitnjenim češnjakom.
Dodajte 5 žlica šećera, 5 žlica octa, 3 žlice umaka i žlicu vina, kao i prstohvat soli, papra i glutamata. Pirjajte još 2-3 minute, pa luku primiješajte škrob kojeg ste razrijedili kapljicom vode.
Ribu složite, zajedno s kiselo-slatkim umakom, na tanjur za posluživanje kojeg ste ukrasili listovima peršina.