Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Ravioli sa šparogama (međujelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Ravioli sa šparogama Sastojci:
(za 4 osobe)
tijesto:
400 g brašna
2 jaja
sol

nadjev:
200 g svježeg ovčjeg sira
30 g ribanog tvrdog ovčjeg sira
20 g mladog ovčjeg sira

umak:
200 g šparoga
maslinovo ulje
bešamel umak ili vrhnje za kuhanje
malo soli prema ukusu


Opis:
Od brašna, jednog jaja, soli i vode umjesimo glatko tijesto. Razvaljamo ga u tanku plohu i premažemo ramućenim jajem te izrežemo u trake. Nadjev napravimo mješanjem 2 jaja i tri vrste sira. U svaku “krpicu” stavimo žlicu nadjeva i poklopimo, te utisnemo rubove odgovarajućom čašom ili za ravijole posebnim kalupom tako da dobijemo oblik polumjeseca. Tako pripremljene raviole kuhamo kratko u slanoj kipućoj vodi.
Umak ćemo napraviti tako da prokuhamo šparoge u slanoj vodi i promješamo ih sa bešamel umakom ili vrhnjem za kuhanje uz dodatak maslinova ulja. Još tople raviole prelijemo umakom i serviramo.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran VODNJANKA, Vodnjan

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.