RAVIOLI SA ŠPAROGAMA (Međujelo)

Specijalitet Istarske kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
tijesto:
400 g brašna
2 jaja
sol

nadjev:
200 g svježeg ovčjeg sira
30 g ribanog tvrdog ovčjeg sira
20 g mladog ovčjeg sira

umak:
200 g šparoga
maslinovo ulje
bešamel umak ili vrhnje za kuhanje
malo soli prema ukusu

Upute za pripremanje:

Od brašna, jednog jaja, soli i vode umjesimo glatko tijesto. Razvaljamo ga u tanku plohu i premažemo ramućenim jajem te izrežemo u trake. Nadjev napravimo mješanjem 2 jaja i tri vrste sira. U svaku “krpicu” stavimo žlicu nadjeva i poklopimo, te utisnemo rubove odgovarajućom čašom ili za ravijole posebnim kalupom tako da dobijemo oblik polumjeseca. Tako pripremljene raviole kuhamo kratko u slanoj kipućoj vodi.
Umak ćemo napraviti tako da prokuhamo šparoge u slanoj vodi i promješamo ih sa bešamel umakom ili vrhnjem za kuhanje uz dodatak maslinova ulja. Još tople raviole prelijemo umakom i serviramo.