Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Ravioli sa šparogama (međujelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Ravioli sa šparogama Sastojci:
(za 4 osobe)
tijesto:
400 g brašna
2 jaja
sol

nadjev:
200 g svježeg ovčjeg sira
30 g ribanog tvrdog ovčjeg sira
20 g mladog ovčjeg sira

umak:
200 g šparoga
maslinovo ulje
bešamel umak ili vrhnje za kuhanje
malo soli prema ukusu


Opis:
Od brašna, jednog jaja, soli i vode umjesimo glatko tijesto. Razvaljamo ga u tanku plohu i premažemo ramućenim jajem te izrežemo u trake. Nadjev napravimo mješanjem 2 jaja i tri vrste sira. U svaku “krpicu” stavimo žlicu nadjeva i poklopimo, te utisnemo rubove odgovarajućom čašom ili za ravijole posebnim kalupom tako da dobijemo oblik polumjeseca. Tako pripremljene raviole kuhamo kratko u slanoj kipućoj vodi.
Umak ćemo napraviti tako da prokuhamo šparoge u slanoj vodi i promješamo ih sa bešamel umakom ili vrhnjem za kuhanje uz dodatak maslinova ulja. Još tople raviole prelijemo umakom i serviramo.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran VODNJANKA, Vodnjan

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju