Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Artičoke s graškom (glavno jelo),
Specijalitet mediteranske kuhinje


Artičoke s graškom Sastojci:
(za 4 osobe)
8 artičoka
limunov sok
4 žilce mrvica
1 dl maslinova ulja
4 češnja češnjaka
peršin
sol
papar
500 g očišćenog graška


Opis:
Artičoke očistite i odstranite tvrde vanjske listove (latice), odrežite stabljiku i oštre vrhove listova. Kratko ih prokuhajte u slanoj vodi s malo limunovog soka, a zatim ih ocijedite. Mrvice, nasjeckani češnjak i peršin i papar dobro izmiješajte. Rastvorite listove i među njih stavite pripremljenu mješavinu. U posudu na dno stavite grašak i složite artičoke jednu pored druge tako da budu okrenute prema gore. Prelijte uljem, malo posolite i zalijte ih hladnom vodom skoro do vrha. Kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat, ovisno o vrsti artičoka. Kad veći dio tekućine ispari, dodajte po želji još malo ulja. Poslužite artičoke s graškom na ugrijanim tanjurima.
Napomena: Umjesto s graškom, artičoke na ovakav način možete prirediti i s mladim bobom.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju