Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Lazanje (predjelo),
Specijalitet talijanske kuhinje


Sastojci:
1/2 paketa skuhanih lazanja

Za umak:
40 dag mljevene junetine (od plečke ili vrata)
2 glavice luka srednje veličine
2 veće mrkve
2 žlice pirea od rajčice
2 režnja češnjaka
peršin
sol, papar, majcina dusica, origano

Za bešamel:
2 velike zlice glatkog brašna
1 l i 2 dl mlijeka
10 dag sira
sol, papar, origano
10 dag ribanca


Opis:
Na ulju ispirjati sitno sjeckani luk, nakon 5 minuta dodati naribanu mrkvu i pirjati poklopljeno na laganoj vatri dok ne omekša (po potrebi doliti malo vodei). Dodati meso i pirjati poklopljeno 15 min. Zatim dodati ostali sastojke, češnjak i peršin sitno sjeckani i pirjata jos 20 minuta uz podlijevanje.
Za bešamel zagrijati ulje i dodati brasno te prziti uz miješanje da dobije svijetlosmedju boju. Doliti vruće mlijeko i miješati da se ne stvore grudice. Dodati sol i začine te kuhati na laganoj vatri 10-ak min dok se ne počne zgušnjavati. Maknuti s vatre i dodati 10 dag ribanca.
Nauljiti pleh i slagati red tijesta, zaliti bešamelom i gore rasprostrijeti umak itd. Pospe se ribanim sirom i zapeče 30 minuta na 180 °C.
Bešamela mora biti obilatije za prvi red da ne zagori.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.