Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Lazanje sa šparogama (predjelo),
Specijalitet internacionalne kuhinje


Lazanje sa šparogama Sastojci:
350 g uskih lazanja
700 g šparoga
mlijeko
30 g brašna
pola limuna
juha od povrća
2 rajčice (za garniranje)
Bjelovarski svježi sir (za posluživanje)
40 g maslaca
djevičansko maslinovo ulje


Opis:
Šparoge operite, odrežite im donji bijeli dio, pa ih kuhajte 20 minuta u visokoj uskoj posudi, povezane u stručak. Vodite računa da šparogama bude uronjen u vodu samo donji, tvrđi dio. Kuhane šparoge ocijedite, a vodu u kojoj su se kuhale procijedite i ponovno zakuhajte.
Šparoge usitnite mikserom. Čašu mlijeka razrijedite s 5 kutlača juhe, pustite da zavri, smanjite vatru i pustite da kuha još 5 minuta, pa na kraju primiješajte maslac i brašno.
Tjesteninu skuhajte "al dente" u juhi od šparoga, koju ćete po potrebi razrijediti s još malo vode. Tjesteninu ocijedite i začinite kremom od šparoga. Pospite naribanom limunovom koricom, popaprite, ukrasite usitnjenim sirovim rajčicama i komadićima svježeg sira.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.