RUŽIČASTA RIŽA (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

500 g riže
2 crvene cikle
400 g graška
režanj češnjaka
700 g kozica (ili 400 g repova)
peršin
bijelo suho vino
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Očišćenu ciklu skuhajte u 2 litre slabo osoljene vode.
Priredite court-bouillon, kuhajući litru vode s čašom vina, vezicom peršina i žlicom ulja.
Operite kozice i skuhajte ih u court-bouillonu. Oljuštite ih i odstranite utrobu te pustite na toplom. Vratite ljušture u juhu te kuhajte da se stisne.
Skuhajte rižu u vodi u kojoj se kuhala cikla koju ste ocijedili, ogulili i odgovarajućim priborom oblikovali u loptice potrebne za ukrašavanje.
Skuhajte grašak u pola čaše vode s režnjem češnjaka, nekoliko listova peršina i malo soli (7-8 minuta kuhanja).
Ocijeđenu rižu premjestite u zdjelu. Dodajte grašak, kuglice od cikle i kozice. Začinite s kutlačom juhe od kozica i ukrasite peršinom.