Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Zagorska bučnica (predjelo),
Specijalitet zagorske kuhinje


Sastojci:
(za 4 osobe)

Tijesto:
50 dag brašna
1 jaje
2 žličice ulja
1 žličica soli
voda
5 dag maslaca

Nadjev:
50 dag svježeg kravljeg sira
30 dag naribane buče (tikve)
2 dl kiselog vrhnja
3 jaja
4 žlice kukuruzne krupice
sol

Preljev:
2 dl kiselog vrhnja
1 jaje


Opis:
Naribanu buču posoliti i ostaviti pola sata. Buču ocijediti i pomiješati sa sirom, vrhnjem, jajima i krupicom. Posoliti i izmiješati sve sastojke. Umijesiti tijesto: u prosijano brašno dodati jaja, ulje i sol. Umijesiti s vodom. Tijesto zatim razvaljati u tanku plohu. Nadjenuti tijesto i saviti ga. Bučnicu položiti u lim premazan maslacem. Posipati s nekoliko listića maslaca i peći desetak minuta u pećnici na temperaturi od 180 stupnjeva C. Izvaditi bučnicu i preliti je mješavinom vrhnja i jaja. Ispeći do kraja. Kad porumeni izvaditi je i poslužiti toplu.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.