Krčma BUJAN, Praputnjak

  • Vlasnik: Ivan Bujan
  • Voditelj: Ivan Bujan
  • Radno vrijeme: 14-22; NED:13-22
  • Neradni dan: Ponedjeljak
Miljenko Smoje nazvao ju je "Ostarija za umrit od smija", a švicarski novinar hvaleći sjajnu atmosferu i izvrsnu hranu s nostalgijom piše kako takvih gostionica vise nama ni u Italiji ni Švicarskoj. Oštarija Bujana na Meji iznad Bakarskog zaljeva, jedno je od onih kultnih mjesta koje se svakako mora posjetiti. Govore o tome mnogi novinski članci i fotografije poznatih gostiju.
Oštarija Bujan na istom je mjestu od 1932 godine, već peta generacija Bujana nastavlja tradiciju "oštarića". Uz gazdu Ivana-Ivića i suprugu Dušicu, tu su i kćer Iva i zet Igor.
Oštarija Bujan poznata je po domaćim jelima i obilnim porcijama. Domaćin će vam najprije ponuditi neku od svojih specijalnih rakija. Za predjelo preporuka - grobnički sir sa toplim krumpirima i maslinovim uljem. Pa domaće juhice, janjetina ili teletina pod pekom ili koljenica. Za kraj domaća štrudla sa sladoledom.