BUZARA OD ŠKAMPI - FRANKOPAN (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

(za 2 osobe)
1 kg živih škampi
0,2 l bijela vina
malvazija
0,25 l vode
2 režnja češnjaka
peršin
1 žlica koncentrata rajčice
sol, bijeli papar prema potrebi
0,1 l brandy-a
0,05 l suncokretova ulja

Upute za pripremanje:

Žive škampe umiriti u vreloj vodi. Na zagrijano ulje u posudu stavimo škampe, zalijemo brandy-em i na kratko zapalimo. U sredinu posude ubacimo usitnjeni češnjak, rajčicu, mrvice i bijelo vino. Dodamo začine i lagano promiješamo. Po potrebi dolijemo obične vode. Poklopimo i kuhamo 15-20 minuta.
Poslužujemo na ovalu. Škampi trebaju biti preliveni umakom i posuti svježim, sitno rezanim peršinom. Hlađenjem umak postaje ukusniji i intenzivniji.