Najveća hrvatska baza restorana i recepata
1. Ovo su namirnice potrebne za izradu svih vrsta tjestenine (zahtijeva li recept, dodat ćete ulje ili vodu): 100 g brašna od tvrde pšenice (durum) po osobi ako se izrađuje rezana tjestenina (rezanci i sl); 75 g za nadjevenu tjesteninu, 1 jaje na 100 g brašna, malo soli. Isipajte brašno na suhi stol (bolje je na mramorni).
2. Umijesite jaja i brašno pokretima usmjerenim od površine prema središtu. Rubove uvijek uvaljajte u brašno da vam se tijesto ne bi lijepilo za prste. Mijesite polako, ali energično, dok ne dobijete cjelovito i vrlo elastično tijesto. Želimo li elastičnije ili tvrđe tijesto, možemo dodati malo ulja ili vode (obično 2 žlice, ako recept drukčije ne propisuje).
3. Oblikujete loptu (po potrebi i dvije), umotajte ih u krpu ili foliju te pustite da odstoji na suhom i hladnom mjestu pola sata. Premijesite tijesto i oblikujte kruščiće.
4. Pobrašnite radni stol i valjak (ako ne radite strojem). Narežite kruščiće na kriške od 15 mm visine, jer ćete ih tako lakše izvaljati i dobiti male i prikladne listove tijesta. Izvaljajte list tijesta do određene debljine i izražite ga u željeni oblik