Restoran MOVI, Split

  • Vlasnik: Moric Abinun
  • Voditelj: Moric Abinun
  • Glavni kuhar: Marijan Šoljić
  • Radno vrijeme: 10:00 - 24:00

Restoran Movi započeo je s radom u lipnju 2013. godine gradeći kreativni stil moderne mediteranske kuhinje uz izradu domeće tjestenine i pizze iz krušne peći. Restoran se nalazi povrh dvije poznate splitske uvale – Firule i Zente, kombinirajući u svome ugodnome prostoru dalmatinski i mediteranski ambijent sa suvremenim dizajnom.

Vlasnik Morico Abinun, u svome restoranu nastoji njegovati kreativnost i inovativnost. To je bila i idejna podloga koncepta otvorene kuhinje koja omogućuje interakciju s gostima. Gosti tako imaju izravan uvid u spravljanje svoga jela, a omogućena im je i komunikacija s glavnim kuharom. Aktivnosti u kuhinji, poput rezanja, prženja i pečenja kao i zamamni mirisi iz kuhinje tako postaju dio ukupnog iskustva objedovanja.

Kreativna jela, prati i vinska karta u kojoj su uz dalmatinska i istarska vina zastupljena i vina kontinentalne Hrvatske. 

 „Strastveni smo u našoj želji da zadovoljimo goste u svakoj prilici - primamljivim jelima, bogatim okusima, jedinstvenim vinima, profesionalnom poslugom. Inspiraciju nalazimo posvuda oko nas, u suncu, moru i Mediteranu, s težnjom da sva jela budu napravljena kreativno i na moderan, suvremen način, pripremljena i poslužena sa srcem i dušom.“, poručuju domaćini. 

U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2017 godine.