Restoran SABBIA, Crikvenica

  • Vlasnik: B4sport d.o.o.
  • Voditelj: Stjepan Nevistic, Lea Dzajkic, Morana Manestar
  • Glavni kuhar: Stjepan Gojsic
  • Radno vrijeme: 09-06 VIK: 09-04

Sabbia je talijanska riječ za pijesak i u potpunosti pristaje ovome objektu koji je smješten na samoj pješčanoj plaži tek desetak metara od mora sa jedne strane i zelenog parka sa druge, u sklopu Glavne gradske plaže u Crikvenici. Iz ostakljene unutrašnjosti restorana ili sa terase, pred gostima se pruža prekrasan pogled na more. Restoran je otvoren u srpnju 2006. godine i od samog otvaranja domaćini teže pružanju nekog novog, posebnog ugođaja. U sklopu objekta, na katu je smješten ekskluzivni restoran s terasom, dok se u prizemlju nalazi longe bar. Uređen je u elegantnom minimalističkom stilu. Izvana privlači crvenom fasadom, dok unutrašnjost odiše toplom smeđom i paletom pješčanih boja. Jelovnik je sastavljen na suvremen način, prate se trendovi, a položaj restorana inspirira uglavnom na jela od morskih plodova i riba uz nešto mesnih jela, ali i jela za vegetarijance. Osim stalne ponude, nude se i jela prilagođena kalendaru, kada su primjerice jadranski škampi, tune, domaće lignje ili vrganji najbolji. Na proljeće su to šparoge, ščulac (biljka koja raste uz samu obalu mora) i drugo. Na jelovniku se nalaze i autohtona jela crikveničke rivijere, koja se moraju naručiti unaprijed, te meniji za sve prigode (krstitke, godišnjice, vjenčanja…), hladno-toplih buffeta i cocktail party-a. Iz svoje ponude, domaćini bi posebno izdvojili: carpaccio od hobotnice, morski pršut na rikuli, krem juhu od škampi, njoke u umaku od škampi i vrganja, šurlice sa škampima i tikvicama, crne rezance u umaku od grdobine; od jela crikveničke rivijere - batudu, rupice, brudet; od ribljih jela - razne filete (grdobina, orada, luben, tuna) u raznim umacima (tartufi, škampi, rajčice), ribu na gradelama, ribu u pećnici s krumpirom, škampe; od mesnih jela - biftek sa škampima, odrezak na gradelama s acetom balsamicom, pureći odrezak s pršutom i sirom; od jela za vegetarijance - pitu od tikvica i na kraju veliki izbor desertnih jela i kolača iz vlastite slastičarne (Viagra, torta Sabbia, čokoladne kocke…) Nudi se i veliki izbor vina vinoteke restorana.

U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2007 godine.