Restoran UZORITA, Šibenik

  • Vlasnik: Toni Šupe
  • Voditelj: Toni Šupe
  • Glavni kuhar: Ružica Vukšić
  • Radno vrijeme: 11-24
  • Neradni dan: Utorak
Prva saznanja o poslovanju Uzorite datiraju iz davne 1898. godine, što govori da je restoran lani proslavio stogodišnjicu poslovanja. Od male izletničke gostionice Uzorita je izrasla u moderan restoran sačuvavši izvorni ambijent starinskim namještajem s mnogo starih suvenira i kaminom koji je u finkciji kuhanja i pečenja.
Gotovo kompletnu ponudu čine lokalni specijaliteti, pretežno morski, mnogi od njih kreirani u vlastitoj kuhinji. Restoran ima vlastito uzgajalište školjaka (Nacionalni park Krka), što garantira uvijek svježe specijalitete vrhunske kvalitete. Uzorita ima i vlastiti vinograd u kojem uzgaja poznate sorte vina, kao što su: Maraština, Debit i Plavina, pa uz veliku ponudu kvalitetnih i vrhunskih vina, nudi i vina vlastite proizvodnje. Vlasnik restorana je gospodin Toni Šupe.

U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 1998, 1999, 2000, 2001 i 2003 godine.