Restoran VILLA ANNETTE, Rabac

  • Vlasnik: Vladimir i Doris Peršić
  • Voditelj: Ivana Griparić
  • Glavni kuhar: Salmir Osmić
  • Radno vrijeme: 0-24
Gost obično očekuje u restoranu ugodnu dobrodošlicu, uslužnost i profesionalnost osoblja, obiteljsko okruženje, tradiciju, specifične mirise i delicije Istre. Ispunjavanje tih očekivanja dovele su hotel Villa Annette do renomirane pozicije u turističkoj ponudi i gastro sceni na istočnoj obali Istre. Članovi obitelji Peršić kao i osoblje hotela, trude se svojim gostima uljepšati odmor, kako bi se vratili kući puni lijepih utisaka i želje za ponovnim vraćanjem u hotel Villa Annette.
Restoran njeguje originalne recepte istarskih baka koji se baziraju na plodovima prirodnog okružja šuma (gljivama iz labinskih šuma, tartufima iz Čepićkog polja, divljim šparogama, kestenima...), livada (ružmarin, kadulja, bosiljak, majčina dušica, timijan i ostale mediteranske trave), polja (bundeve…) i mora (svježe ribe, rakovi, školjke...).
Uz standardnu à la carte ponudu, gostima hotela dostupna je i maštovita ponuda pansionskih menua. Svakodnevno se kreiraju i novi kreativni gourmet menui od najsvježijih namirnica koje je taj dan pribavio šef kuhinje. Većim djelom godine na stolove gostiju dolaze najsvježije salate i povrće, već pomalo zaboravljenog okusa, ekološki uzgojeno u vrtu hotela koji se nalazi u neposrednoj blizini. Poseban dodir tradicije, jelima daje domaća tjestenina rađena s puno ljubavi i strpljenja po staroj istarskoj recepturi (pljukanci, fuži, njoki, ravioli, krafi).
Od plodova stoljetnih maslina koje okružuju hotel Villa Annette te zbog dugogodišnje ljubavi i obiteljske tradicije, obitelj Peršić je odlučila proizvoditi maslinovo ulje pod imenom Villa Annette Selection. Najprepoznatljivije ulje je i samo brand Essentia Mediterranea. U ponudi Villa Annette Selection, osim branda Essentia Mediterranea, nalaze se još i Frantoio, Leccino i Buža.

U vodećih 100 restorana ušao je 6 puta i to 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 i 2013 godine.