Restoran CITADELA, Vardarac

  • Vlasnik: Lazar Nensi
  • Voditelj: Sebastijan Lazar
  • Glavni kuhar: Igor Vlatković
Radno vrijeme:
  • pon - čet , ned 09:00 - 23:00
  • pet - sub 09:00 - 01:00
Restoran Citadela je otvoren davne 1978. godine u malom baranjskom selu Vardarac. Vardarac je smješten nedaleko od Osijeka i Kopačkog rita. Restoran je od početka u vlasništvu obitelji Lazar te ga sada vodi treća generacija. Nastoje održati tradiciju i u ponudi i u uređenju interijera i eksterijera.
Tijekom više od 40 godina poslovanja, restoran je narastao s tridesetak sjedećih mjesta, na preko dvjesto sjedećih mjesta koja su danas raspoređena u tri unutarnje sale, na zatvorenu terasu te otvorenu sjenicu. Posebno zanimljiva je otvorena sjenica koja je izrađena na tradicionalan način s krovom od trske, stupcima od greda starih preko sto godina te je popločena starom ciglom.
U gastronomskoj ponudi, domaćini se posebno ponose fiš paprikašem s domaćim rezancima, pripravljenim po tradicionalnom tajnom receptu obitelji Lazar koji je prenošen s koljena na koljeno i koji je 2020. godine prema TasteAtlasu proglašen najboljim na svijetu. U ponudi su i jela od riječne ribe, od kojih izdvajamo šarana u rašljama na baranjski način, kečigu na žaru i žablje krakove te razne delicije od mesa divljači, jela s roštilja, vegetarijanska i veganska jela. Sva jela se pripremaju s domaćim baranjskim sastojcima.
„Obzirom na svoju lokaciju, Citadela je idealna ulazna točka u kojoj će posjetitelji, kroz ponudu autentičnih jela i pića, doživjeti Baranju nekoliko trenutaka prije nego li joj se potpuno predaju.“, poručuju domaćini.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2020, 2021 i 2022 godine.