Restoran LEUT, Cavtat

  • Vlasnik: Extra d.o.o.
  • Voditelj: Ivo Bobić
  • Glavni kuhar: Ante Bebić
Radno vrijeme:
Neradni period: 01. prosinca - 29. veljače

Mali grad Cavtat udaljen je 17 km od Dubrovnika. Ugodna klima, bogata vegetacija i lijepe plaže, doprinose ugodnom raspoloženju koje se širi gradićem. Restoran Leut smješten je uz more, a ime je dobio po brodićima leutima iz 17. stoljeća kojima se lovila riba i prevozila roba duž cijele dalmatinske obale. Dužina leuta varirala je 7 - 12 metara. Preko 30 godina obitelj Bobić u svom restoranu Leut ugošćava goste iz cijeloga svijeta. Restoran je pogodan i za organizaciju različitih vrsta svečanosti. Specijaliteti restorana su svježa riba, rakovi i školjke, glavonošci. Od mesnih specijaliteta osoblje preporuča steak Leut i mesni carpaccio. Juhe i salate su domaće. Uz jela, služe se vina iz cijele Hrvatske.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2001, 2003 i 2005 godine.