Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti
            
Dosta vam je kuhanja kod kuće?

Upitnik za goste restorana
Postanite doušnik!
Promjenite podatke ovog restorana.

More Tours

izrezi

Taverna GALIJA, Cavtat
Taverna galija


vlasnik: Vesna Burđelez


voditelj: Mislav Burđelez


kuhar: Danijela Rotim


adresa: Vuličevićeva 1, 20210 Cavtat


telefon: 020 478566


fax: 020 478554


web: www.galija.hr


e-mail: mislav.burdjelez@du.t-com.hr


radno vrijeme: 12-24


neradni period u godini: 01.12. - 28.02.


broj sjedećih mjesta: 90 120


 
besplatni priključak bežičnom internetu
prostor se može klimatizirati kuhinja sprema jela pod pekom kuhinja sprema jela pod pekom


osigurano parkiralište: za 8


osigurano plaćanje sljedećim karticama:

American expressDiners Club InternationalVISAEuro Master CardMaestro Card


Taverna galija Taverna Galija smjestila se u sjeni borovih stabala na samom kraju cavtatske rive. Cavtat se kao najjužniji grad na našoj obali nalazi 16 km južno od Dubrovnika te 2 km od Jadranske magistrale. Grad je nekoć bio grčka kolonija koja se zvala Epidaurus, a njeni naseljenici su u sedmom stoljeću osnovali Dubrovnik na mjestu koje je pružalo bolji zaklon od napada s mora. Grad su kasnije njegovi nekadašnji žitelji nazvali Civitas vetus (Stari grad).
Gastronomska ponuda taverne Galija posvećena je specijalitetima sa stoljetnom tradicijom, ali u isto vrijeme i sasvim novim kreacijama mladih kulinarskih majstora. Sirevi, morski ježevi, kozice u medu, popara, zapečena hobotnica, canneloni sa škampima u umaku od mladoga sira samo su mali dio specijaliteta zbog kojih je poželjno rezervirati mjesto u restoranu.
Bogatu gastronomsku ponudu prati enološka priča kojom se nude značajna vina konavljanskog vinogorja - malvasija dubrovačka, vugava, grk, kao i značajna vina iz cijele Hrvatske i obližnjih zemalja.
Blagovanje u prekrasnu ambijentu s pogledom na cavtatsku uvalu i barčice pred restoranom i njena profinjena spiza mame goste da se vrate prvom prilikom. Hrana se priprema ispred gosta, a atmosferu upotpunjuje maestro na klaviru koji svaku večer svira uz svijeće.
Osim gastronomskog doživljaja, vlasnik je spreman svojim gostima upriličiti aktivnosti big game fishing-a i slično na moru, tako da gosti mogu jesti ribu koju su sami ulove u obližnjem arhipelagu oko otočića i hridi Bobara, Trava, Hljeb, Ražnjić...
U vodećih je 100 restorana ušao 2010., 2011., 2012., 2013. i 2015. godine.

Preporučite restoran prijatelju

   

Pretraživanje po županijama

Podaci u ovoj bazi su godinama sakupljani iz raznih izvora: prijavama ugostitelje i gostiju, telefonskih imenika, popisa obrtničkih komora, informacijama u medijima i na Internetu i sl. Objavljujemo ih u dobroj vjeri da predstavljaju stvarno stanje. Ako su neki podaci netočni ili zastarili, molimo da uvažite (i)ili pošaljete ispravne pomoću ovog obrasca. Rado ćemo uvrstiti točne podatke, a ukloniti netočne.

 

mapa