Restoran ANTONIO, Novalja

  • Vlasnik: Danijel Ropuš
  • Voditelj: Danijel Ropuš
  • Glavni kuhar: Luka Tkalec
  • Radno vrijeme: 10-23
  • Neradni dan: Ponedjeljak
  • Neradni period: 01.12. - 01.03.
Uz morsku obalu, nedaleko glavnog gradskog trga Loža na novaljskoj rivi nalazi se od 1991. godine restoran - pizzeria Antonio.
S prostrane terase restorana kao i iz same sale pruža se divan pogled na novaljsku uvalu. U prostoru restorana ugodno se doimaju tople boje drvenog namještaja, a na zidovima umjetničke fotografije s raznim motivima otočkog krajolika.
Vlasnik Danijel Ropuš stekao je iskustvo u ugostiteljstvu već i prije otvaranja obiteljskog restorana, a sada se stalno trudi podizati kvalitetu usluge i ugođaja u prostoru.
Zajedno sa suprugom Marinom nastoji u svojoj raznolikoj ponudi valorizirati tradicionalnu otočku kuhinju, koja se bazira na paškom siru, mladoj paškoj janjetini i ribi.
Sastavni dio ponude restorana je talijanska kuhinja u kojoj dominira bogat izbor jela od tjestenine. Po želji gostiju organiziraju se i manje obiteljske svečanosti. Predivan zalazak sunca i kvalitetno i bogato pripremljene delicije mora i otoka Paga, u restoranu Antonio, nerijetko su začinjeni i dobrom klapskom pjesmom.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2003, 2004 i 2006 godine.