REZANCI S DAGNJAMA I ORASIMA (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

350 g rezanaca od durum pšenice
600 g dagnji
vezica rige (rikule)
umak od rajčice
4 – 5 oraha
2 režnja češnjaka
peršin
bijelo suho vino
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

1.Operite dagnje i ostavite ih da se otvore u tavi na jačoj vatri s malo ulja i peršina. Dagnjama odstranite ljusku. Popirjajte rigu na malo ulja.
2.Dodajte rigu školjkama, podlijte s pola čaše vina, pustite da vino ispari, posolite i poparite, pa miješajte na laganoj vatri 5 – 6 minuta.
3.Nasjeckajte češnjak s orasima, dodajte umak od rajčica i sve premjestite u tavu s dagnjama.
Ostavite na vatri da se grije, ali ne kuha.
4.Kuhane i ocijeđene rezance brzo premjestite u tavu s umakom te promiješajte. Ukrasite rigom i poslužite.