Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Teletina ispod peke (glavno jelo),
Specijalitet hrvatske kuhinje


Teletina ispod peke Sastojci:
Za 10 osoba:
3,5 kg teletine s kostima ili 2,5 kg teletine bez kostiju
0,3 kg masnoće
0,05 kg soli
0.05 kg vegete
0,003 kg mljevene paprike
2 kg krumpira
0,6 kg svježe rajčice - paprike - patliđana


Opis:
Krumpir narezati na pole i staviti u okruglu tepsiju. Začiniti s malo vegete, crvene paprike i dodati svježe povrće. Sve zajedno pomiješati i gore posložiti meso, koje smo prethodno posolili, te staviti peći.
Vatru založiti i pustiti da se sva razgori, razgrnuti ugljen. Staviti podmetač, te na njega tepsiju s teletinom i poklopiti sačom. Zagrnuti sa žarom i pustit da se peče oko dva do dva i po sata.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran DVA GOLUBA, Zagreb

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju