TORTA OD NARANČE (Desert)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

110 g maslaca
110 g oštrog brašna
110 g šećera u prahu
2 jaja, pola praška za pecivo
naribana korica od 3 naranče
krema:
6 jaja
300 g šećera
sok i korica od 4 naranče
200 g maslaca
gustin

Upute za pripremanje:

Za izradu biskvita sjedinimo brašno, šećer, jaja, prašak za pecivo i koricu naranče s maslacem te smjesu izlijemo u namašten lim za tortu. Pečemo 10 minuta na 180 °C.


Kremu pripremamo tako što umutimo jaja sa šećerom te miješamo na pari dok ne počne dobivati gustoću. Zatim dodamo maslac i sok naranče. Miješamo dok se ne sjedini pa dodamo gustin do željene gustoće kreme.


Premažemo kremu preko biskvita i ostavimo da se rashladi prije posluživanja.