KOFTE (Glavno jelo)

Specijalitet Turske kuhinje

Sastojci:

900 g mljevene janjetine
8 jaja
2 luka
2 kriške kruha
ribani parmezan
ketchup (po izboru)
prženi krumpir (kao prilog)
ulje za prženje

Upute za pripremanje:

10 minuta prije no što započnete s pripremom ovog jela, namočite kruh.
6 jaja kuhajte u kipućoj vodi 7 minuta, ogulite ih dok su vruća i pustite da se ohlade.
U zdjeli pomiješajte meso, fino usitnjeni luk, 2 umućena jaja, 2 šake sira, sol, papar i ocijeđenu sredinu kruha.
Smjesu dobro izradite i od nje formirajte tucet tankih polpetica. Na sredinu polpete stavite tvrdo kuhano jaje, pokrijte drugom polpetom i dobro pričvrstite rubove.
Pržite kofte u dosta vrućeg ulja, ocijedite ih i poslužite vruće, uz prilog od prženih krumpira (ili tikvice). Prema želji možete dodati ketchup.
Kofte su nacionalni turski specijalitet.