TJESTENINA NA KORINTSKI NAČIN (Predjelo)

Specijalitet Grčke kuhinje

Sastojci:

300 g vrganja
350 g tijesta od jaja
400 g svježe skute
1 vlasac
2 jaja
vrhnje za kuhanje
peršin
ribani parmezan
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

očistiteOčistite vrganje i narežite ih na komadiće. Narezani vlasac nakratko popirjajte na 3 ili 4 žlice ulja. Dodajte otprilike trećinu narezanih gljiva. Nakon 6-7 minuta, dodajte skutu i pustite da ispari tekućina. U zdjeli pomiješajte dva žumanjka, dvije šake naribanog parmezana i malo narezanog peršina, sol i papar. Lagano promiješajte, dok ne dobijete homogenu smjesu. Od tijesta napravite kvadrate dimenzija 10 x 10 cm. Navlažite ih vodom i na svaki kvadrat stavite dozu nadjeva. Tada svaki kvadrat zamotajte i dobro zatvorite krajeve. Skuhajte tjesteninu. Preostale vrganje popirjajte na ulju i češnjaku, dodajte pola čaše vrhnja za kuhanje i pirjajte još nekoliko minuta. Tjesteninu poredajte u posudu koju ste namazali maslacem i prelijte umakom. Pospite parmezanom i zapecite u pećnici na 200°C.