Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasanje za omiljeni restoran
recepti

Brzo i fino umaci

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Dukat d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Skuše na ribarski način (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Skuše na ribarski način Sastojci:
2 skuše, 800 g
400 g zrelih rajčica (ili pelati)
2 režnja češnjaka
peršin
brašno
maslinovo ulje


Opis:
Opranim skušama u tekućoj vodi odstranite utrobu te ih narežite na 4 fileta.
Uvaljajte filete u brašno i pržite ih polako s obje strane na 8 - 10 žlica vrelog ulja. Ne želite li upotrijebiti maslinovo ulje već jeftinije sjemenovo, pobrinite se da je kvalitetno.
Izvadite filete iz ulja, ocijedite ih i osušite na kuhinjskom papiru te lagano posolite.
Očišćenu vezicu peršina sitno isjeckajte. Oprane rajčice prepolovite, odstranite sjemenke pa ih narežite.
Zažutite sitno sjeckani češnjak na 5 – 6 žlica ulja (ovog puta maslinovog) i dodajte rajčice, malo soli i papra. Kuhajte na tihoj vatri 15 minuta dok se rajčica ne raspadne (upotrebom pasirane rajčice kuhanje se ubrzava).
Složite filete u umak i kuhajte na tihoj vatri još 10 minuta. Ugasite vatru, dodajte peršin i poslužite.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju