Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Skuše na ribarski način (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Skuše na ribarski način Sastojci:
2 skuše, 800 g
400 g zrelih rajčica (ili pelati)
2 režnja češnjaka
peršin
brašno
maslinovo ulje


Opis:
Opranim skušama u tekućoj vodi odstranite utrobu te ih narežite na 4 fileta.
Uvaljajte filete u brašno i pržite ih polako s obje strane na 8 - 10 žlica vrelog ulja. Ne želite li upotrijebiti maslinovo ulje već jeftinije sjemenovo, pobrinite se da je kvalitetno.
Izvadite filete iz ulja, ocijedite ih i osušite na kuhinjskom papiru te lagano posolite.
Očišćenu vezicu peršina sitno isjeckajte. Oprane rajčice prepolovite, odstranite sjemenke pa ih narežite.
Zažutite sitno sjeckani češnjak na 5 – 6 žlica ulja (ovog puta maslinovog) i dodajte rajčice, malo soli i papra. Kuhajte na tihoj vatri 15 minuta dok se rajčica ne raspadne (upotrebom pasirane rajčice kuhanje se ubrzava).
Složite filete u umak i kuhajte na tihoj vatri još 10 minuta. Ugasite vatru, dodajte peršin i poslužite.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju