Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Grdobina na partložanski (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Grdobina na partložanski Sastojci:
0,10 l maslinova ulja
0,15 kg luka
1,8 kg grdobine
0,2 kg školjka priljepaka
0,5 l tanke riblje velute
limunov sok, bijeli papar, sol


Opis:
Grdobinu očistimo, ogulimo, operemo, izrežemo na komade i mariniramo (limun, bijeli papar, sol). Priljepke blanširamo u kipućoj vodi, ohladimo i očistimo. Na maslinovom ulju pirjamo luk, dodamo ribu i priljepke. Nakon deset minuta dodamo tanki riblji velute. Kuhamo još deset minuta na jakoj vatri. Provjerimo okus i serviramo uz palentu.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran RAPČANKA, Rabac

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju