Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Jelenji medaljoni s vrganjima (glavno jelo),
Specijalitet kreativne kuhinje


Jelenji medaljoni s vrganjima Sastojci:
jelenji but
crno vino
korjenasto povrće
papar
ocat
list lovora
borovnica
svježi vrganji ili šampinjoni
đem od borovnice
vrhnje za kuhanjeBrzo & fino


Opis:
Jelenji but ostavimo dva dana u marinadi od crnog vina, korjenastog povrća, papra, octa, lovora i borovnica. Od odležanog mesa režemo medaljone, potučemo ih i začinimo, te ih kratko zapečemo na ugrijanoj masnoći i ostavimo na toplome. U tavici propirjamo svježe vrganje i šampinjone, zalijemo temeljnim umakom, dodamo džem od borovnice, crno vino i vrhnje za kuhanje. U gotovi umak stavimo jelenje medaljone. Medaljone serviramo na tanjur, prelijemo umakom od vrganja i šampinjona i dekoriramo sušenom borovnicom.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran KLAS, Koprivnica

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju